Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیم اخراج شدن از کار و قطع شدن حقوق ماهانه افراد یکی از مسائلی است که می‌تواند سن بچه‌دار شدن و تمایل خانم‌ها به بارداری را تحت تأثیر قرار دهد؛ موضوعی که همچنان یکی از مسائل نگران‌کننده زنان متأهل و شاغل است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، سال ها سختی را به جان خرید تا در مواقع ضروری از آن بهره ببرد؛ می گوید سه ماه از زایمانش زمان می گذرد اما هنوز یک ریال حقوقی که حقش است برایش واریز نشده، پیگیری های زیادی هم از سازمان مربوطه تا تامین اجتماعی و دیوان عدالت اداری کرده است اما هیچکس پاسخگو نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این دغدغه بانوانی شاغلی است که به محض بارداری باید با آن دست و پنجه نرم کنند. معضلی که این روزها بانوان سیستان و بلوچستان هم از آن رنج برده و از بیخیالی مسئولان گلایه دارند.

به گفته شماری از بانوان شاغل؛ مرخصی زایمان برایشان دردسرهای فراوانی به دنبال داشته به گونه ای که از بارداری مجدد توبه می کنند؛ به این علت که غیر از رهبر معظم انقلاب که به طور قانونمند و دغدغه‌مند این مسئله را پیگیری می‌کنند، کسی دیگر به آن توجه نمی‌کند؛ هر چند ابلاغیه ایشان توسط دولت به همه نهادها ابلاغ شده اما کسی آن را پیگیری نکرده است که ببیند آیا مفاد آن اجرایی شده‌ یا نه!؟
 
مرخصی زایمان، آرامشی که به زنان نرسید!

رخشانی یکی از بانوان شاغل زاهدانی به خبرنگار ما گفت: هنگام بارداری به دلیل خونریزی علیرغم نامه استعلاجی دکتر زنان و زایمان که سه ماه آخر را برایم استعلاجی رد و تاکید بر استراحت و درخانه ماندن کرد اما سازمانی که درآن مشغول به کار بودم با 20 روز آن بیشتر موافقت نکرد؛ پس از آن در 6 ماه مرخصی حتی یک ریال حقوق به بنده تعلق نگرفت و همچون توپ والیبال از این اداره به آن اداره پاسکاری شدم.

وی بیان کرد: در زمینه بارداری هیچ حمایتی از زنان شاغل نمی شود و ترس از دست دادن موقعیت شغلی آسایش را از آنها از ازمان شروع بارداری تا پایان 6 ماه مرخصی گرفته است.

همسر یکی از بانوان شاغل زاهدانی نیز که به تازگی فرزندشان به دنا آمده است، با ارسال مطلبی به این پایگاه خبری خواهان رسیدگی به این وضعیت شد و افزود: با آغاز مرخصی زایمان همسرم هیچ حق و حقوق به وی تعلق نمی گیرد تا زمانی که بر سرکار برگردد آن وقت ماهانه درصدی از حقوق این ماه ها را برایش واریز می کنند.

وی بیان کرد: همسرم کارمند دانشگاه سیستان وبلوچستان است علاوه بر وی تعداد دیگری از همکارانش هم با این مشکل مواجه بوده و هستند؛ علیرغم پیگیری از دانشگاه، سازمان تامین اجتماعی و حتی ارائه شکایت به دیوان عدالت اداری باز هم دستمان به جایی بند نیست و پروسه طولانی رسیدگی به شکایات در دیوان عدالت اداری حق بانوان شاغل را ضایع کرده است.

به گفته وی؛ هم اکنون که برخی از خانواده ها به این منبع درآمد نیاز دارند به این موضوع رسیدگی نمی شود دیگر نوش دارو پس از مرگ سهراب که فایده ندارد؛ بانوان شاغل در کنار وظفه مادری که بر عهده دارند حال باید با استرس نداشتن حق و حقوق و از دست دادن کار روزهای مرخصی که حقشان است را سپری کنند.

یکی دیگر از بانوان شاغل هم ادامه داد: دولت باید قانون امنیت شغلی زنان شاغل جهت استفاده از مرخصی زایمان را واقعا تضمین کند زیرا این اقدام سازمان های مربوطه با افزایش جمعیت و فرزندآوری که رهبر انقلاب تاکید ویژه ای بر آن دارند هم خوانی ندارد و میل فرزند آوری را در خانواده ها از بین برده است.
 
دانشگاه ها موظف به پرداخت حقوق دوران مرخصی زایمان بانوان هستند

در پی تماس های مکرر برخی از پرسنل دانشگاه های خصوصی و دولتی در زمینه عدم پرداخت حقوق دوران زایمان، خبرنگار ما با برخی از روسای دانشگاه های استان تماس گرفته که متاسفانه پاسخگوی تلفن همراه خود ‏نبودند.‏

اما غلامحسن خسروی جوان، مدیرکل تامین اجتماعی سیستان وبلوچستان در مراجعه ‏خبرنگار ما به این اداره کل و حضور در دفتر کار وی در این زمینه با استناد اسناد و دستورالعمل ها گفت: براساس ماده63 آئین استخدامی اعضای ‏غیر هیئت علمی دانشگاه ها، پرسنل خانم این مراکز می توانند از مرخصی زایمان در هر نوبت حداکثر 6 ماه با ‏استفاده از حقوق و مزایای مربوطه که به عهده کارفرما است بهره مند شوند.‏

وی بیان کرد: در ماده 87 آئین استخدامی اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و موسسات عالی پژوهشی و ‏فناوری نیز آمده است که بانوان عضو هیئت علمی دانشگاه ها و مراکز علمی می توانند از مرخصی زایمان هر نوبت ‏حداکثر 6 ماه با استفاده از حقوق و مزایای مربوطه که به عهده کارفرما است بهره مند شوند.‏

سخن پایانی

با این تفاسیر اما در حالی ماجرای پرکش‌وقوس مرخصی زایمان زنان کارمند همچنان ادامه دارد که شماری از بانوان کارمند در دانشگاه های استان سیستان وبلوچستان از پاسکاری بین دانشگاه و تامین اجتماعی گلایه کرده و می گویند حقوق مرخصی زایمان آنها در دانشگاه ها تا پایان مرخصی پرداخت نمی شود.
امری که مانع افزایش جمعیت و فرزندپروری شده و خیلی از زنان شاغل ترجیح می دهند که یا اصلا باردار نشود یا از مرخصی زایمان استفاده نکنند که در هر دو حالت هم، این جامعه است که از این جریان آسیب می بیند.
 
رسیدگی به این معضل همتی جهادی از سوی دست اندرکاران می طلبد.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان وبلوچستان مرخصی زایمان بانوان شاغل تامین اجتماعی دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۴۱۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچک شدن بسته‌های خدمتی، دغدغه بیماران تالاسمی

ایسنا/خوزستان مدیرعامل انجمن تالاسمی خوزستان با اشاره به مشکلات بیمه‌ای این بیماران گفت: یکی دو سال است روز به روز تعداد بیشتری از آزمایش‌ها و داروها از بسته خدمتی بیماران تالاسمی خارج می‌شود و این بسته خدمتی، هم در سازمان تامین اجتماعی و هم بیمه سلامت در حال کوچکتر شدن است.

مریم خوش‌اخلاق در گفت‌وگو با ایسنا‏، با اشاره به ۸ ماه می روز جهانی تالاسمی اظهار کرد:‌ انجمن تالاسمی خوزستان ۲ هزار و ۲۰۰ عضو دارد که ۵۰۰ نفر از این افراد، بیمار سیکل سل هستند. بعد از مازندران، خوزستان دارای بیشترین آمار مبتلایان تالاسمی است.

وی در خصوص مشکلات فعلی بیماران تالاسمی افزود: داروی هیدروکسی اوره برای تعدادی از بیماران تالاسمی به عنوان جایگزین خون استفاده می‌شود، اما متاسفانه حدود سه ماه است که این دارو وارد نشده است.

خوش‌اخلاق با اشاره به تاثیر تحریم‌ها در کمبود داروی بیماران تالاسمی تصریح کرد: در حال حاضر داروی هیدروکسی اوره موجود نیست، در حالی که این قرص جایگزین خون برای برخی بیماران است و این بیماران بدون مصرف این قرص نمی‌توانند حتی فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهند. هر چند داروی ایرانی و هندی مشابه این دارو نیز وجود دارد اما برای بسیاری از بیماران سازگار نیست و به آن حساسیت دارند.

مشکل انجام بررسی‌های سالانه تالاسمی برای بیماران

وی بیان کرد: یکی دیگر از معضلات بیماران تالاسمی در خوزستان این است که دستگاه ام آر آی T۲ star بیمارستان گلستان اهواز که تقریبا مختص بیماران تالاسمی است و میزان آهن قلب و کبد را نشان می‌دهد، حدود چهار ماه است که مشکل دارد و هیچ مرکز دیگری در اهواز وجود ندارد که با بیماران خاص قرارداد داشته باشد تا بتوانند بررسی‌ها را انجام دهند، بنابراین بیماران این بررسی‌ها را انجام نمی‌دهند یا با هزینه‌های زیاد به تهران مراجعه می‌کنند تا این بررسی‌ها را انجام دهند.

مدیرعامل انجمن تالاسمی خوزستان گفت: بدون این بررسی‌ها اگر بیماران دچار عارضه شده باشند، دیر متوجه آن می‌شوند. این بررسی‌ها جزو چکاپ‌های سالیانه بیماران تالاسمی است. اگر این بیماران میزان آهن موجود در قلب و کبدشان را نسنجند، متوجه میزان بار آهن در این اندام‌ها نمی‌شوند و در نتیجه آهن دور قلب و کبد را فرا می‌گیرد و دچار عارضه قلبی و کبدی می‌شوند و دو عضو حیاتی بدن درگیر خواهند شد.

کوچک شدن بسته خدمتی بیماران تالاسمی

وی با اشاره به مشکلات بیمه‌ای تالاسمی عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات بیماران تالاسمی این است که یکی دو سال است روز به روز تعداد بیشتری از آزمایش‌ها و داروها از بسته خدمتی بیماران تالاسمی خارج می‌شود و این بسته خدمتی، هم در سازمان تامین اجتماعی و هم بیمه سلامت در حال کوچکتر شدن است. مثلا قبلا چکاپ‌های سالیانه کاملا تحت پوشش بسته خدمتی بود، اما اکنون برخی آزمایش‌ها مانند تراکم استخوان هر دو سال یک بار باید انجام شود.

خوش‌اخلاق گفت: قبلا در بیمارستان بقایی اهواز همه هزینه‌های بیماران سیکل سل رایگان بود اما اکنون بیمارستان از این بیماران پول دریافت می‌کند و بعد بیماران باید فاکتورها را به بیمه خدمات درمانی ارسال کنند و مشخص نیست درصدی از آن پردخت می‌شود یا نه. بیمار تالاسمی حال خوشی ندارد، اما باید هزینه رفت و آمد را بدهد و پیگیری‌ها را انجام دهد تا ببیند بیمه پول هزینه‌شده را پرداخت می‌کند یا نه.

وی بیان کرد: سال گذشته از خردادماه سقف بسته خدمتی تمام شده بود و گفتند دیگر پول نداریم بنابراین بیماران باید پول پرداخت می‌کردند. بعد گفتند آبان‌ماه به بعد می‌توانیم هزینه فاکتورها را پرداخت کنیم، اما بیماری که در روستا است چگونه با بی‌حالی و سختی خود را به شهر برساند؟ هزینه رفت و آمد را هم باید بدهد تا ببیند فاکتورها را پرداخت می‌کنند یا نه. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ارتقای راه‌های سیستان وبلوچستان به بزرگراه نیازمند ۳۰ همت
  • جشنواره ایی از ایده های دانش آموزان جنوب سیستان وبلوچستان
  • جشنواره خوارزمی، جشنواره ایی از ایده های دانش آموزان جنوب سیستان وبلوچستان
  • کشف ۲۲ میلیاردی کالای قاچاق در مرز‌های سیستان وبلوچستان
  • کوچک شدن بسته‌های خدمتی، دغدغه بیماران تالاسمی
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • رفع تنش آب درجنوب سیستان وبلوچستان به مدت چهارسال