Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-09@04:45:35 GMT

غربالگری مادران

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۱۱۱۷۳۸

غربالگری مادران

با ما، در این مقاله همراه باشید تا کلیه مراحل غربالگری مادران در دوران بارداری را تشریح کنیم.

چکاپ قبل از بارداری

پیشگیری بهتر از هرگونه درمانی است. چکاپ پیش از بارداری نیز از این قاعده مستثنی نیست. پیش از بچه دار شدن و انجام هر کاری والدین باید لیستی از آزمایش های مخصوص را انجام دهند. مادر نقش ویژه ای در این فرآیند دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مادران محترم باید مجموعه ای از آزمایش ­ها را انجام دهند تا از صحت و سلامت و آمادگی خود برای بارداری مطمئن شوند. برخی از این آزمایشات عبارتند از: کم خونی، تیروئید، قند خون، انواع عفونت و ... .

غربالگری سه ماه اول بارداری

پس از گذراندن مراحل اولیه و تایید گرفتن، والدین می توانند اقدام به فرزند آوری کنند. دور بعدی غربالگری مادران در دوران سه ماه اول بارداری متوجه آن ها می­شود. این غربالگری معمولا بین هفته های 11 و 14 بارداری برای مادر تجویز می­شود. آزمایشات سه ماه اول عبارتند از یک آزمایش خون و سونوگرافی NT. یکی از مهم ترین بخش های بارداری غربالگری سه ماه اول است. چراکه در این دوره جواب آزمایش اهمیت به سزایی داشته و به سه دسته کم خطر، خطر متوسط و پر خطر تقسیم می­شوند.

غربالگری سه ماه دوم بارداری

دو دسته از افراد باید برای غربالگری سه ماه دوم کاندید شوند. مادرانی که غربالگری سه ماه اول را پشت گوش انداخته اند. مادرانی که نتیجه تست دوره قبل آن ها پرخطر بوده است. این مورد معمولا بین هفته های 15 تا 20 بارداری انجام می شود. اما پزشکان توصیه می کنند بین هفته های 15 تا 18 صورت گیرد. " های طب " سامانه پزشکی الکترونیکی غیرحضوری کلیه مراحل غربالگری را برای مادران در محل انجام می­دهد. " های طب " با شعار سلامتی درب منزل شما قصد دارد، دشواری های پزشکی را برای افراد جامعه به حداقل برساند.

غربالگری پس از زایمان

در آخر و پس از فارغ شدن مادر، باید لیست نهایی آزمایشات انجام شود. این تست ها که بالغ بر 40 فاکتور را مورد بررسی قرار می­دهد، برای بررسی وضعیت  نوزاد از نظر ابتلا به بیماری­های متابولیکی هستند. بیماری­های متابولیکی دسته­ای از بیماری­های ژنتیکی هستند که در صورت عدم تشخیص به موقع، می­توانند حتی زندگی فرد را تهدید ­کنند. اما در صورت تشخیص و اقدام سریع، فرد می­تواند به شکلی نسبتا طبیعی به زندگی خود ادامه دهد.  یکی دیگر از مهم ترین فاکتور هاییی که باید چک شود،تشخیص زردی نوزاد و درمان زود هنگام آن است.

نتیجه گیری

مراقبت های ویژه دوران بارداری یکی از مهم ترین بخش های بچه دار شدن است. مسلما هر والدینی آرزوی به آغوش کشیدن فرزندی سالم را دارند. از این رو جدی گرفتن غربالگری دوران بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه داشته باشید که به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا بهتر است این دوره از آزمایشات را به صورت غیرحضوری انجام دهید. چراکه نه سلامت مادر و نه سلامت جنین به خطر نمی­افتد. به امید جهانی که کلیه والدین متوجه اهمیت بالای این آزمایشات شده باشند.

سلامتی درب منزل با "های­طب"

جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خدمات سلامتی و پزشکی در منزل و پاسخ سوالات خود می توانید با کارشناسان این مجموعه تماس گرفته تا شما را در این زمینه راهنمایی نمایند.

شماره تماس: 02145482000

2121

کد خبر 1488903

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: غربالگری سه ماه سه ماه اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۱۱۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، گفت: ۴۷ درصد زایمان‌هایی که در استان انجام شده طبیعی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محمدمهدی مجذوبی ظهر امروز در مراسم گرامیداشت روز ماما با اشاره به نقش مامایی در پروسه سلامت مادر و نوزاد، اظهار داشت: با وجود تلاش جامعه مامایی و مراقبین سلامت، حدود 47 درصد زایمان‌های انجام شده در سال گذشته طبیعی بوده که مستلزم فرهنگ‌سازی و اقدامات گسترده‌تری برای افزایش این مهم است.

وی به نقش اثرگذار ماما در روند زایمان و سلامت مادر و نوزاد، اشاره کرد و گفت: اخلاق حرفه‌ای در روند کار ماما عنصری بسیار مهم است به ویژه در محور جوانی جمعیت و حفظ کرامت مادری، اخلاق حرفه‌ای بسیار مهم است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مامایی با اغلب شاخص‌های جهانی سلامت از جمله سزارین، زایمان طبیعی، مورتالیتی نوزاد و مادر در ارتباط است، تصریح کرد: بنابراین تقویت توانمندی این قشر موضوع مهمی است که یاید مورد توجه قرار گیرد.

مجذوبی از برگزاری دوره‌های مهارتی برای ماماها و به‌روزرسانی آن‌ها خبر داد و گفت: بدون شک بخش مهمی از موفقیت در حوزه مراقبت‌های سلامت، مرهون تلاش خانواده مامایی است.

وی با تاکید بر اینکه هنوز روند جمعیت با کاهش مواجه است، اما شیب کاهشی کند شده، عنوان کرد: نقش ماماها در افزایش و طرح جوانی جمعیت انکارناپذیر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه سبک زندگی به عنوان عامل اصلی بحران جمعیت مطرح است، تصریح کرد: علوم‌ پزشکی در کنار دیگر دستگاه‌ها وظایفی در این خصوص دارد به ویژه در شهرستان‌ها باید مطالبه از دستگاه‌های اثرگذار مشخص شود‌.

مجذوبی به مسائل و دغدغه‌های قشر ماما اشاره کرد و گفت: برخی مشکلات جامعه مامایی مانند مشکل جذب نیرو منبعث از  سیاست‌گذاری‌های کلان کشور است‌. موضوع فوق‌العاده خاص که طرحی ملی است در طول دو سال گذشته پیگیری می‌شد که در هفته‌های آتی با جزییات ابلاغ خواهد شد و به‌نظر می‌رسد مشمول گروه مامایی نیز خواهد بود.

وی گفت: با توجه به تعدد خدماتی که جامعه مامایی ارائه می‌دهند،  لازم است حمایت‌ها از این قشر پر تلاش و اثرگذار با حمایت مدیران ستادی سر و سامان بیشتری بگیرد.

540 مورد انصراف از سقط در همدان

فاطمه ترکمان‌اسدی در این مراسم، اظهار داشت: این جمع مؤثر مجموعه‌ای ارزشمند، فاخر و اثرگذاری در حوزه سلامت ایجاد کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در تناسب جمعیتی دانشگاه، حضور مؤثر بانوان ماما باعث تقویت عملکرد حوزه سلامت شده است، تصریح کرد: از حضور تک تک شما در حرفه و نقش‌های مامایی قدردانی می‌کنم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برای افق پیشرو، برنامه‌های متعددی پیش‌بینی شده است که با حضور همه ارکان سلامت به ویژه جامعه مامایی به آن‌ها دست خواهیم یافت، گفت: در حال حاضر 60 درصد مادران باردار، حین بارداری به مراکز  بهداشت مراجعه کرده و از مراقبت‌های مامایی بهره‌مند می‌شوند.

ترکمان اسدی افزود: باید تلاش کنیم تا افراد بیشتری قبل از بارداری به مراکز ما مراجعه کنند و مراقبت‌های بارداری را مبتنی بر مشاوره‌های لازم قبل و حین بارداری دریافت کنند.

وی از فوت 8 مادر باردار در سال گذشته خبر داد و گفت: در این راستا باید شاخص‌های مراقبت حین بارداری افزایش کمی و‌ کیفی داشته باشد و امیدواریم که هیچ مادر بارداری به دلیل مسایل مرتبط با بارداری از دست نرود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه حاملگی در گروه سنی ویژه، مستلزم مراقبت ویژه و بیشتر است و باید به صورت تیمی در بخش خصوصی و دولتی از این مراقبت‌ها بهره‌مند شوند، گفت: بنابراین از ماماهای بخش خصوصی درخواست داریم در تقویت مراقبت‌های گروه ویژه، همکاری بین‌بخشی بیشتری با ما داشته باشند.

ترکمان اسدی با بیان اینکه به لطف خدا و همت همکاران حوزه بهداشت، در سال گذشته 540 مورد انصراف از سقط داشتیم، تصریح کرد: در این راستا مشاوره‌های فرزندآوری و ازدواج باید ارتقا یابد و منشور کرامت مادری هم در بخش خصوصی و هم دولتی باید مورد توجه باشد. 

وی با اشاره به این ضرورت که قداست و حرمت رشته مامایی با ارتقای توانمندی‌ها حفظ می‌شود و لازم است با تقویت توانمندی‌های این قشر زحمتکش با قوت و قدرت در تداوم توفیقات حوزه سلامت بکوشیم، افزود: از جمله پرچمداران ابربحران جمعیت و سالخوردگی ماماها هستند که لازم است در کنار مدیران عرصه سیاستگذاری و برنامه‌ریز حضور و فعالیت مؤثری داشته باشند تا در کنار هم کشور را از این بحران برهانیم.

رسول سلیمی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان  نیر در این مراسم، با اشاره به اینکه حدود پنج درصد از جمعیت کارکنان حوزه درمان دانشگاه معادل 715 نفر را ماماها تشکیل می‌دهند اظهار داشت: یکی از معضلات اساسی جامعه امروز، جوانی جمعیت و کرامت مادری است که ماما در رفع این معضل نقش اساسی دارد.

وی گفت: ماما در کیفیت بارداری و زایمان مادر و نوزاد نقش برجسته‌ای دارد که با حفاظت و حراست از جایگاه مامایی می‌تواند به تقویت کیفیت این پروسه کمک کرد.

انتهای پیام/743/

دیگر خبرها

  • این سرطان علائم اولیه ندارد، غربالگری را جدی بگیرید
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • ضرورت غربالگری قبل ازدواج برای پیشگیری ازابتلای فرزندان به تلاسمی
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • نباید خطوط جوانی جمعیت را رد کنیم
  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد