Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@12:23:27 GMT

ام اس در دوران بارداری فروکش می کند

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۰۴۶۴۰۵

ام اس در دوران بارداری فروکش می کند

متخصص مغز و اعصاب گفت: تحقیقات نشان داده که بیماری ام اس در دوران بارداری فروکش می کند و این بیماری، مانع بارداری نیست.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، دکتر امیررضا عظیمی  در برنامه در انتهای الوند که از شبکه دوم سیما پخش شد اظهار کرد: تحقیقات نشان می دهد که وراثت در ام اس نقشی جزیی دارد و یک عامل محیطی ناشناخته در این زمینه موثر است و 3 درصد تنها امکان دارد که فرزند یک بیمار ام اس، به این بیماری مبتلا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بیشتر مبتلایان به ام اس خانم ها هستند و سه برابر مبتلایان به این بیماری در خانم ها بیشتر از آقایان است. ما امروز نگرانی ناتوانی آینده نیستیم و می توانیم بیماری ام اس را کنترل کنیم.

متخصص مغز و اعصاب  تصریح کرد:50 سال پیش بررسی کردند و دیدند که در بارداری بیماری ام اس فروکش می کند و سه ماه اول بعد از زایمان ریسک افزایش بیماری را داریم. در مجموع این موضوع در تحقیقات مشخص شد که بارداری در ام اس تاثیر منفی ندارد.

عظیمی ادامه داد: نگرانی ما 3 ماه پس از زایمان است و از طرفی مصرف داروها نیز در زمان بارداری اهمیت داشت. اگر خانم مبتلا به ام اس می خواهد باردار شود بهتر است یکسال پس از مصرف دارو اقدام به بارداری کند.

وی توضیح داد: برخی داروهای ام اس هم در دوران بارداری مجوز مصرف دارند پس نگرانی برای قطع دارو در دوران بارداری از بین رفته است. این داروها که مجوز مصرف دارند به جنین آسیبی نمی رساند و اگر یکسال به طور مدام داروی ام اس مصرف شده باشد نگرانی ها بابت سه ماه پس از بارداری کمتر است.

متخصص مغز و اعصاب تاکید کرد: اگر نوزاد از شیر مادر استفاده کند به فروکش کردن ام اس مادر کمک می کند. در شش ماه اول این شرایط حاکم است و پس از بارداری تا 6 ماه هم می توان دارو استفاده نکرد. امروز البته آمپول ها نیز در دوره شیردهی نیز مجوز دارد اما پس از شش ماه باید حتما دارو مصرف شود. در کسانی که درگیر ام اس شدید هستند باید بلافاصله پس از ام اس دارو شروع شود و این افراد ممکن است نتوانند شیر به فرزندان خود بدهند.

عظیمی گفت: باورهای غلطی داریم که می گویند باردار نشوی که فلج می شوی این باورها اشتباه است با مصرف داروها بارداری مشکلی ایجاد نمی کند. مشکل ما برای کسانی است که یکسال مدام دارو را پیش از بارداری مصرف نمی کنند و یا اینکه پس از زایمان براساس شدت بیماری، دارو را مصرف نمی کنند.

وی یادآور شد: براساس تحقیقات، خانم های مبتلا به ام اس که زایمان دارند نسبت به کسانی که زایمان ندارند شرایط بهتری در قبال این بیماری دارند و عاقبت بهتری در انتظار آنهاست. مراقبت بارداری برای خانم های مبتلا با ام اس و دیگر خانم ها فرقی ندارد و از نظر ما متخصص زنان در این باره می تواند درباره زایمان طبیعی یا غیرطبیعی نظر بدهد و مراقبت بارداری و نوع زایمان و تغذیه برای بیماران مبتلا به ام اس فرقی ندارد اما بیمار ام اس باید در آرامش دوران بارداری را طی کند. همچنین داروهای ام اس مشکلی را در پدر شدن ایجاد نمی کند.

لازم به ذکر است برنامه تلویزیونی "درانتهای الوند" شنبه تا چهارشنبه هر هفته به تهیه کنندگی امیرحسین آذر، کارگردانی مسعود مرعشی و با اجرای مجید یحیایی، حامد مهربانی، غزاله کفاش طلب، فرشته علیپور و پدرام ابدان ساعت ۰۷:۰۰ صبح روی آنتن شبکه دوسیما می‌رود.

انتهای پیام //

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر مغز زایمان بارداری دارو نوزاد شیر زنان تغذیه پدر بارداری زنان فرهنگ و هنر مغز نوزاد در انتهای الوند دوران بارداری خانم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۴۶۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم

دکتر مریم محلوجی‌راد درباره روش‌های درمانی نوین بیماری آسم گفت: داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم است که سالیان سال مورد استفاده قرار گرفته‌ و نتایج خوبی برجای گذاشته‌اند. مقاومت‌هایی برای استفاده از اسپری‌های استنشاقی وجود داشت که با بهره‌ گرفتن از آموزش توانستیم در جهت رفع آن گام برداریم.

وی با بیان اینکه استفاده از عوامل «بیولوژیک» جزو روش‌های جدید درمان آسم به حساب می‌آید، گفت: استفاده از  «امالیزوماب» که در واقع یک  “Anti IgE”  است برای درمان آسم کاربرد دارد. امالیزوماب حدود دو سال است در کشور تولید شده، تجربه در مواجهه با بیماران نشان داده که اثرگذاری نمونه داخلی و خارجی این دارو یکسان است.

آموزش؛ گامی موثر در کنترل آسم

وی ادامه داد: وظیفه مراکز بهداشتی و دانشگاهی این است که به بیماران آموزش دهند و به آنها بگویند درمان فقط مصرف دارو نیست؛ بلکه شامل اجتناب از عوامل مسبب حمله آسم هم می‌شود. بیماران با بهره‌ گرفتن از آموزش باید بدانند که درمان در وهله نخست، اجتناب از عوامل محرک‌زا و گام دوم نیز استفاده از داروها است. حملات آسم با افزایش علائم سرفه، خس‌خس کردن و تنگی‌نفس شروع می‌شود و با پیش‌روی می‌تواند سبب افت اکسیژن خون‌ شود. در چنین شرایطی، بیمار باید در بیمارستان و حتی ای‌سی‌یو بستری شود. اغلب مرگ‌ومیر ناشی از آسم به علت حمله حاد آسم است که باعث تنگی نفس و کاهش اکسیژن می‌شود.  

محلوجی درباره آموزش در حوزه آسم گفت: تلاش‌هایی در زمینه آموزش آسم توسط انجمن آسم و آلرژی ایران با همکاری مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی صورت گرفته است. همایش علمی آسم هر ساله همزمان با روز جهانی این بیماری برگزار می‌شود و جدیدترین موارد مرتبط با آسم مورد بررسی قرار می‌گیرد. در کنار همایش علمی، «همایش آموزش خانواده» نیز برگزار می‌شود و نکاتی درباره بیماری آسم به بیماران و خانواده‌های آنها ارائه می‌شود. پزشکان تلاش می‌کنند که به بیماران به ویژه بیمارانی که برای نخستین‌بار به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، نکات آموزشی لازم را ارائه دهند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • داروهای استنشاقی، مهم‌ترین دارو در زمینه کنترل و درمان آسم
  • «داروی رشد مجدد دندان» تولید شد
  • مشاوره دارویی با تماس به سامانه ۱۹۰
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • دومین همایش ملی تجویز و مصرف منطقی دارو برگزار می‌شود
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • استوری تازه و جنجالی خانم بازیگر درباره دوران مدرسه‌اش | تصویر