Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@07:08:10 GMT

همه چیز درباره حق بیمه ایام مرخصی زایمان

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۸۹۱۴۰

همه چیز درباره حق بیمه ایام مرخصی زایمان

اقتصادآنلاین-طه سراج‌الحق ؛ اول کار بگوییم که مسئولیت  گورداخت حق بیمه ایام زایمان با سازمان تامین اجتماعی است. بر این اساس بیمه‌شدگان زن با ارائه گواهی ولادت و شناسنامه نوزاد و مادر می‌توانند در صورت عدم اشتغال بکار از غرامت دستمزد ایام بارداری و مرخصی زایمان بهره‌مند شوند.

 کمک‌هزینه بارداری در صورتی به بیمه‌شدگان زن پرداخت می‌شود که دارای شرایط زیر باشند:

- ظرف یک سال پیش از زایمان، حق بیمه ۶۰ روز کار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشند

- در مدت استراحت مشغول کار نبوده و مزد یا حقوق دریافت نکرده باشند

- در تاریخ اعلام بیماری، مشغول کار بوده یا در مرخصی استحقاقی باشند

- در دوره استرحت مزدی برای وی مطرح باشد

روش محاسبه میزان کمک هزینه بارداری به این شکل است که میزان کمک‌هزینه بارداری، معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق بیمه‌شده با در نظر گرفتن روزهای استراحت است که بدون کسر ۳ روز اول پرداخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه محاسبه آخرین مزد یا حقوق بیمه‌شده نیز به این ترتیب است که کل مبالغ مشمول کسر حق بیمه که بیمه‌شده در آخرین ۹۰ روز قبل از استراحت دریافت کرده است، با هم جمع می‌شود و بر تعداد روزهای کارکرد بیمه‌شده در این مدت تقسیم می‌شود.

اما مدت مرخصی استراحت زایمان چقدر است؟ کمک‌هزینه بارداری از اولین روز شروع استراحت، محاسبه و پرداخت می‌شود. مدت مرخصی زایمان برای مادرانی که فرزاندانشان را از شیر خود تغذیه می‌کنند، ۹ ماه است که ۳ ماه آن باید بعد از دوران زایمان باشد.

براساس مصوبه هیات وزیران مورخ ۲۶ شهریور امسال به شماره ۱۹۷۲۶ مدت استراحت دوران بارداری، زایمان و شیردهی از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش یافته است. مدت مرخصی زایمان برای وضع حمل‌های دوقلو نیز ۹ ماه و برای زایمان‌های سه قلو یا بیشتر یک سال خواهد بود.

چنانچه بیمه‌شده زن در طول دوره بارداری به عوارضی دچار شود که سلامتی مادر و فرزند را تهدید کند و طبق نظرپزشک معالج و تایید شورای پزشکی سازمان نیاز به استراحت پزشکی داشته باشد، غرامت دستمزد این ایام پرداخت خواهد شد.

 سوال بعدی این است که برای دریافت کمک‌هزینه بارداری و غرامت دستمزد ایام بارداری چه مدارکی لازم است؟

مدارک لازم برای این کار عبارتند از دفترچه درمانی، گواهی پزشک معالج و تاییدیه مراجع پزشکی ذیربط.

یکی از نکات مهم این است که مدت دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری، جزء سوابق بیمه‌ای بیمه‌شدگان زن محسوب می‌شود.

چنانچه بیمه‌شده زن شاغل، به استناد گواهی پزشک معالج قبل از تاریخ زایمان بدلیل استعلاجی (غیر از مسأله بارداری) نیاز به استراحت پزشکی داشته باشد، مدت مرخصی استعلاجی از ۹ ماه استراحت زایمان آنان کسر نخواهد شد و مطابق ضوابط و پس از تأیید مرجع پزشکی ذیربط ایام بیماری قابل پرداخت خواهد بود.

اخبار مرتبط ۰۱:۳۴:۴۸ تاثیر شیردهی نوزاد بر دیابت مادران ۱۰:۵۲:۱۵ تغییرات نگران کننده بدن بعد از زایمان ۱۴:۰۱:۳۷ بدون سخت گیری، بیمه بیکاری پرداخت می کنیم ۱۷:۲۴:۲۸ خطراتی که در دوران بارداری مادران را درگیر می‌ کند ۱۷:۰۲:۳۸ هرمزگان، رکورددار نرخ بیکاری / زنان با تحصیلات دانشگاهی در بازار کار جایی ندارند ۱۵:۴۸:۰۸ کمک به اشتغال مادران کم‌ برخوردار با امتیازهای اسنپ‌ کلاب

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ثبت نام سایپا ثبت نام ایران خودرو اشتغال زایمان زنان سازمان تامین اجتماعی شیر مرخصی زایمان حق بیمه مرخصی زایمان کمک هزینه بارداری مرخصی زایمان غرامت دستمزد مدت مرخصی بیمه شده حق بیمه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۹۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم

آفتاب‌‌نیوز :

پره اکلامپسی، یکی از بیماری‌های دوران بارداری است که با فشار خون بالا و آسیب اندامی مشخص می‌شود و علائم آن شامل تورم، افزایش وزن ناگهانی و سردرد است و به مسومیت حاملگی نیز شناخته می‌شود.

از هر ۲۰ زن باردار در ایالات متحده یک زن در معرض این بیماری قرار دارد. پره اکلامپسی، یکی از عوامل مرگ مادران باردار به‌شمار می‌رود.

به گزارش نیویورک تایمز، بسیاری از زنان باردار درباره این بیماری و راه‌های درمان یا کنترل آن اطلاعات کمی دارند.

گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده از ۱۰ سال پیش به زنانی که در معرض خطر پره اکلامپسی قرار دارند توصیه می‌کنند تحت نظر پزشک از هفته دوازدهم بارداری آسپرین بچه مصرف کنند. این گروه ویژه، هیاتی بانفوذ از کارشناسان هستند که دستورالعمل‌های همگانی سلامت صادر می‌کنند.

کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان با حمایت از این توصیه اعلام کرده است آسپرین با دز پایین که تحت نظر پزشک تجویز می‌شود به احتمال زیاد عوارضی ندارد و بهترین زمان برای شروع مصرف آن قبل از هفته شانزدهم بارداری است، اگرچه می‌توان آن را دیرتر هم شروع کرد.

افرادی که در بارداری قبلی‌شان دچار پره اکلامپسی شده‌اند، زنانی که دو قلو، سه قلو یا چند قلو باردارند، افرادی که به بیماری کلیوی، بیماری خودایمنی، دیابت نوع ۱ یا ۲ مبتلا هستند، همچنین زنانی که فشار خون بالای مزمن دارند، با خطر ابتلا به پره اکلامپسی مواجه‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، پژوهش‌ها نشان می‌دهد مصرف آسپرین بچه با دز کم می‌تواند خطر ابتلا به پره اکلامپسی را تا ۱۵ درصد و خطر زایمان زودرس را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. این دارو همچنین خطر محدودیت رشد داخل رحمی را تا ۱۸ درصد کم می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مهدی قمصریان: صندوق تامین در ۸ سال ۲۱.۵ همت خسارت پرداخت و از حبس حدود ۶۰هزار نفر جلوگیری کرده است
  • حق بیمه اجتماعی ۱۰۴ بانوی سرپرست خانوار در قشم پرداخت شد
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • هزینه بیمه ماشین در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • خسارت کشاورزان خوزستانی در کمترین زمان پرداخت می‌شود
  • بنو و پرداخت مبلغ محکومیت سنگین!
  • ۴۷ درصد زایمان‌های استان همدان طبیعی است
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی